Η δυνατότητα βιντεοσκόπησης που χάρισε η πρόοδος της τεχνολογίας στον άνθρωπο ίσως είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα. Του έδωσε τη δυνατότητα να απαθανατίζει στιγμές, εμπειρίες και να τους δίνει ένα άρμα να ταξιδεύουν στο διηνεκές. Η αξία των στιγμών είναι ανεκτίμητη, αν και συχνά ο άνθρωπος τις εξισώνει με το χρόνο... τις θεωρεί μετρήσιμες και πεπερασμένες. Όμως, δεν είναι έτσι... Κάθε στιγμή... κάθε εμπειρία γεννά συναισθήματα, σκέψεις... Μια στιγμή μπορεί να αλλάξει ακόμη και τη ζωή μας ολόκληρη. Οι έντονες στιγμές και οι πλούσιες εμπειρίες νοηματοδοτούν και ομορφαίνουν τη ζωή μας. Στο Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» δημιουργούμε όμορφες στιγμές, τις αποτυπώνουμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.

Έκθεση Απαγορευμένου Αντιστασιακού Τύπου και Λογοτεχνίας 1941-1944

  • 26 Σεπτέμβριος 2018

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», Έκθεση για τον Απαγορευμένο Αντιστασιακό Τύπο και τη Λογοτεχνία (1941-1944), εις Μνήμην του Καθηγητή, Βασίλη Φίλια, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης». Εκτίθενται 320 εφημερίδες και 430 λογοτεχνικά βιβλία εκδοθέντα την εν λόγω εποχή για να γλυκάνουν ζείδωρα τις κρύες κατεβασιές του κατοχικού Χειμώνα.


Έκθεση για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας (1919-1922)

  • 08 Σεπτέμβριος 2018

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», έκθεση για ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (γραμματόσημα, σφραγίδες, επιστολές) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (1919-1922), στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης». Στην έκθεση, πέρα από τους χάρτες των Ταχυδρομείων, τα γραμματόσημα και τις σφραγίδες, εκτίθεται ένας μεγάλος αριθμός συγκλονιστικών επιστολών, από το Μικρασιατικό Μέτωπο (Εκστρατεία και Καταστροφή). Πρόκειται για πρωτογενείς ιστορικές πηγές που δίνουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μάθουν ηρωικά κατορθώματα των άμεσων προγόνων τους και παράλληλα την αξία των υψηλοφρόνων αρχών και κύρια της πατρίδας, σε μια εποχή που το έλλειμμά τους αποτελεί ένα από τα κύρια αιτιατά της παρακμής μας. Την έκθεση θα εγκαινιάσει, με ομιλία του, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρίας Αθηνών, Νίκος Μ. Καρδασιλάρης, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:30. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για Σχολεία και ποικιλώνυμους επισκέπτες, από Τρίτη 11 έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 15:00, όπου θα παρέχεται ενδελεχής ξενάγηση από επαΐοντες Καθηγητές.


«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη - Φεστιβάλ "ΙΩΝΙΑ" 2018

  • 28 Αύγουστος 2018

Το Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» 2018 παρουσιάζει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", τη θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη. Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για το σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους, Ευριπίδη, αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.


Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιρέλα Πάχου, Steve Tesser - Φεστιβάλ Ιωνία 2018

  • 17 Αύγουστος 2018

Το Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» παρουσιάζει τον απαράμιλλο τραγουδοποιό, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την υπέροχη Μιρέλα Πάχου και τον μοναδικό ιταλό κιθαρίστα, Steve Tesser. Ένα μουσικό σχήμα που χαρίζει απλόχερα κέφι και πληθωρικά συγκινησιακά συναισθήματα.


Ελεωνόρα Ζουγανέλη ''Νύχτες Καλοκαιριού'' στη Χίο

  • 08 Αύγουστος 2018

Το Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» 2018 παρουσιάζει τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο «Νύχτες Καλοκαιριού», την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 21:30 (οι πύλες θα ανοίξουν στις 20:30), στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΩΝΙΑ 2018

  • 08 Αύγουστος 2018

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού "ΙΩΝΙΑ" και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο "Ιωνία" καθιερώνουν το Θεσμό, Φεστιβάλ "ΙΩΝΙΑ", σαν γεγονός πολιτιστικής διπλωματίας με πολλούς αποδέκτες...Την απαρχή του πρωτόγνωρου – για τα χιώτικα δεδομένα, τουλάχιστον – θεσμού συνιστά το ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΙΩΝΙΑ" Καλοκαίρι 2018 (Ιούλιος-Οκτώβριος).


«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού

  • 21 Ιούλιος 2018

O Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματικότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον», με την Ιωάννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξίδι, με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντική μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη, η παράσταση συμπαρασύρει τους θεατές, σε ένα μαγευτικό ταξίδι.


Μαθαίνοντας σκηνοθεσία με το Θεόδωρο Μαραγκό

  • 05 Ιούλιος 2018

Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού “ΙΩΝΙΑ”, στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου Μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία» και ειδικότερα της ενότητας «6 Μαθήματα για τον Κινηματογράφο», κάλεσε, στη Χίο, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου το διακεκριμένο σκηνοθέτη, Θεόδωρο Μαραγκό, ο οποίος πραγματοποίησε το πρώτο Κινηματογραφικό Εργαστήρι στη Χίο και γύρισε μια ταινία μικρού μήκους, δικού του σεναρίου, αξιοποιώντας ως συντελεστές τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά όλα τα στάδια δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας, συμμετέχοντας ποικιλοτρόπως και δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους, κυρίως, στην υποκριτική.


Ο Χρίστος Μπελλές για την απώλεια του Βασίλη Φίλια

  • 14 Φεβρουάριος 2018

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» περίλυπος αναφέρεται, στην απώλεια του Βασίλη Φίλια, Αντιπροέδρου του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ».


Ο Χρίστος Μπελλές μιλά, για τον 3ο Κύκλο Μαθημάτων (Μάρτιος-Μάιος 2018)

  • 14 Φεβρουάριος 2018

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ» αναφέρεται στο θεσμό του Ελεύθερου Πανεπιστημίου «Ιωνία», ως αλεξιφάρμακο στην ποικιλώνυμη κρίση και παρουσιάζει ακροθιγώς το πρόγραμμα.