Ο Θεός αγαπά το Χαβιάρι

  • 08 Σεπ 2018

Ταινία διεθνούς παραγωγής. Αφορά στην επική ιστορία, που βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη – ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής. Ορμώμενος από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, απλώνεται στις ακτές της...

Περισσότερα


Ελ Γκρέκο

  • 07 Σεπ 2018

Ιστορική Ταινία διεθνούς παραγωγής με πολλά θετικά πρόσημα. Πρώτο, η αισθητική και τεχνική της αρτιότητα. Δεύτερο, η αφήγησή της, η γνωριμία, δηλαδή, του μέγιστου ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) στο πλατύ κοινό.

Περισσότερα


Εν δυνάμει…

  • 06 Σεπ 2018

Πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, κοινωνικού χαρακτήρα που προσεγγίζει το θέμα με αισιόδοξη ματιά. Συνδυάζει τη δράση με το χιούμορ και απευθύνεται σε όλους τους θεατές.

Περισσότερα


Μάθε παιδί μου γράμματα

  • 05 Σεπ 2018

Αποτελεί κοινωνική κριτική της μεταπολιτευτικής ελληνικής κοινωνίας, με τις έντονες ιδεολογικές αγκυλώσεις και παράλληλα την αδυναμία και την έλλειψη βούλησης από το ελληνικό κράτος να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό.

Περισσότερα


Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων

  • 04 Σεπ 2018

Αλληγορικό παραμύθι, με περίτεχνη, ωστόσο, εσωτερική κινηματογραφική λογική, γεμάτο εικόνες αλήθειας και γνήσιας ελληνικότητας, μια απ’ τις δέκα καλύτερες ελληνικές ταινίες, σύμφωνα με ψηφοφορία της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Περισσότερα


Το δένδρο που πληγώναμε

  • 03 Σεπ 2018

Ο τίτλος αφορά στο «κέντηµα» (πλήγωµα) του µαστιχόδενδρου, για να ληφθεί το  δάκρυ (το προϊόν της µαστίχας). Πρόκειται, ίσως, για µία από τις πιο λυρικές, ροµαντικές και αγαπηµένες ταινίες του Ελληνικού Κινηµατογράφου, µε φόντο την παιδική αθωότητα, τη φιλία και την ενηλικίωση.

Περισσότερα