Κινηματογράφος
Πέμπτη 06 Σεπ 2018 - 21:30
«CINE ΚΗΠΟΣ»

Εν δυνάμει…

Πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, κοινωνικού χαρακτήρα που προσεγγίζει το θέμα με αισιόδοξη ματιά. Συνδυάζει τη δράση με το χιούμορ και απευθύνεται σε όλους τους θεατές. Οι ήρωες είναι απλοί, καθημερνοί άνθρωποι, που προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση, βάζοντας το μυαλό τους να πάρει στροφές και ενεργοποιώντας τις ψυχικές δυνάμεις που ανακαλύπτουν ότι έχουν.
 

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Ξεκούκης, Κωνσταντίνα Δουβή, Γιώργος Ματαράγκας, Θόδωρος Κολοβός, Ευτέρπη και Πάνος Δημάκης, Στέφανος Ρίσκας , Πέτρος Πέτρου.*Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον προσκεκλημένο μας σκηνοθέτη, Θεόδωρο Μαραγκό.

 

Θεόδωρος Μαραγκός

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σκιτσογράφος - γελοιογράφος.Τα σενάρια όλων των ταινιών αποτελούν έργο του.Οι ταινίες του έχουν κέντρο βάρους το γίγαντα-μικρό άνθρωπο,τον «απλό» λαϊκό άνθρωπο, στην «άγρια» πορεία της βιωτής, της Ύπαρξης, κατάστιχτο από χιούμορ και τραγικότητα («Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»).Στη διαρκή σύγκρουσή του με το «κατεστημένο» αγαπήθηκε από το κοινόκαι ταινίες, όπως το «Μάθε παιδί μου γράμματα», αποτέλεσαν σταθμό στον Ελληνικό Κινηματογράφο.Η ταινία «Ισοβίτες» δεν προβλήθηκε στις μεγάλες αίθουσες – κατά κοινή ομολογία, πολεμήθηκε απ’ το «σύστημα» – έτυχε, όμως, εξαιρετικής αποδοχής από το κοινό, για τις αλήθειες και το σουρεαλιστικό χιούμορ της.Στην τηλεόραση, τον συναντούμε σκηνοθετικά στις σειρές «Έμμονες ιδέες» και «Πέρα απ’ τον Ορίζοντα». Πρόκειται για ένα μεγάλο, πολυβραβευμένο, αλλά, κύρια, βιωματικό δημιουργό.Στην πρόσφατη μυθοπλαστική και κοινωνικού χαρακτήρα ταινία του «Εν Δυνάμει» (προβάλλεται πανελλαδικά με διθυραμβικές κριτικές) προσεγγίζει το θέμα με αισιόδοξη ματιά. Συνδυάζει τη δράση με το χιούμορ και απευθύνεται σε όλους τους θεατές. Οι ήρωες είναι απλοί, καθημερνοί άνθρωποι, που προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση, βάζοντας το μυαλό τους να πάρει στροφές και ενεργοποιώντας τις ψυχικές δυνάμεις που ανακαλύπτουν ότι έχουν.