Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «ΙΩΝΙΑ» — στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» — υποστηρίζει και προωθεί περιπατητικές διαδρομές σε άγνωρα, για  πολλούς, μονοπάτια της Ιστορίας, της Παράδοσης και του Πολιτισμού, σαν γνώση, φιλοσοφία και τρόπο ζωής,  για όλους, μα κύρια τους νέους. Δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγγίξουμε την Τοπική μας Ιστορία, τις πηγές της, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. «Μόνο, όταν  περπατήσεις έναν τόπο, μπορεί να πεις ότι τον γνωρίζεις».

Με αυτό το σκεπτικό και ο περίπατός μας στα ιστορικά Μεταλλεία Αντιμονίου στον  Κέραμο, όπου  η τραγωδία τους στιγμάτισε την κοινωνικο-οικονομική ζωή του τόπου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης   Ιστορίας του, που το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο  έχει  χρέος και να μνημονεύει και να καταυγάζει…

Ας είμαστε όλοι εκεί, για μαθήματα Τοπικής Ιστορίας στην πηγή τους από τον Πρόεδρο Δ.Ε., Χρίστο Στεργ. Μπελλέ.

Η περιπατητική διαδρομή θα λάβει χώρα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 9:00

Σημείο συνάντησης, τα Γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», Ομήρου 5 (έναντι παλαιού Ταχυδρομείου).

Πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής από Δευτέρα έως Σάββατο, ώρα 10:00-14:00, Τρίτη και Παρασκευή 18:00-20:00, στα Γραφεία μας, Ομήρου 5 (έναντι παλαιού Ταχυδρομείου)

Τηλ.2271300411-412, κιν. 6985054300, 6936882030 (Πρόεδρος)

 Ιωνία Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού

Ιστοσελίδα: http://ionia-culture.edu.gr/

Ετικέτες:Φεστιβάλ Ιωνία 2018 Περιπατητικές διαδρομές

Κατηγορία:Δελτίο τύπου

Μοιραστείτε το:

Σχετικές δημοσιεύεσεις