Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ», Έκθεση για τον Απαγορευμένο Αντιστασιακό Τύπο και τη Λογοτεχνία στην Κατοχή (1941-1944), εις Μνήμην του Καθηγητή, Βασίλη Φίλια, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», με ομιλητές, το Γιώργο Δολιανίτη, στον οποίο ανήκει το εκθεσιακό υλικό, την Αριστέα Τόλια-Σιδέρη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και τον Περικλή Νεάρχου, Ιστορικό και Πρέσβη επί τιμή. Η τελετή εγκαινίων θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Εκτίθενται 320 εφημερίδες και 430 λογοτεχνικά βιβλία εκδοθέντα την εν λόγω εποχή για να γλυκάνουν ζείδωρα τις κρύες κατεβασιές του κατοχικού Χειμώνα.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, από τη Δευτέρα 1 έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπου θα παρέχεται ενδελεχής ξενάγηση από τον Πρόεδρο της Δ.Ε., Χρίστο Στεργ. Μπελλέ.

 

*έκθεση ταξιδεύει Νοέμβριο για Βρυξέλλες, αφού η αφήγησή της δεν αποτελεί μόνο Ελληνική, αλλά και Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια «υπόθεση»… 

 

Ετικέτες:Φεστιβάλ Ιωνία 2018 Εκθέσεις

Κατηγορία:Δελτίο τύπου

Μοιραστείτε το:

Σχετικές δημοσιεύεσεις