Ο Θεός αγαπά το Χαβιάρι

  • 08 Σεπ 2018

Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι είναι ταινία διεθνούς παραγωγής σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, σε παραγωγή της Alexandros Film, σε σενάριο που συνυπογράφουν οι Γιάννης Σμαραγδής, Παναγιώτης Πασχίδης, Τζάκι Παβλένκο και Βλαντίμιρ Βαλούτσκι και πρωταγωνιστές τους Σεμπάστιαν Κοχ, Τζον Κλιζ, Κατρίν Ντενέβ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Ε

Περισσότερα


Ελ Γκρέκο

  • 07 Σεπ 2018

Λίγο πριν ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με την μοιραία σύγκρουση με

Περισσότερα


Εν δυνάμει…

  • 06 Σεπ 2018

περιγραφη

Περισσότερα


Μάθε παιδί μου γράμματα

  • 05 Σεπ 2018

Το Μάθε παιδί μου γράμματα είναι τίτλος κοινωνικής κωμωδίας του 1981 σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Μαραγκού και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Νίκο Καλογερόπουλο, Κώστα Τσάκωνα και Άννα Μαντζουράνη.

Περισσότερα


Η Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων

  • 04 Σεπ 2018

Μία εξαιρετική ηθογραφική ταινία εποχής με καταπληκτική φωτογραφία και γοητευτικούς χαρακτήρες. Η ταινία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία ανάμεσά τους το ΓΔ κρατικό βραβείο ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, το κρατικό βραβείο σκηνοθεσίας, το βραβείο Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου και το βραβείο FIPRESCI.

Περισσότερα


Το δένδρο που πληγώναμε

  • 03 Σεπ 2018

Ο τίτλος αναφέρεται στην επεξεργασία της μαστίχας, όπου για να ληφθεί το δάκρυ τα μαστιχόδεντρα «κεντιούνται» (πληγώνονται). Η ιστορία διαδραματίζεται στη Χίο του 1960.

Περισσότερα